TT1_PREZENTÁCIÓK

 

  

A szemeszter végéhez értünk, fontos értékes beszélgetésekkel megismertük a diósgyőri helyszínt, a környezet, az iskola, a családok, a pedagógusok problémáit. Alkotó csoportokat hoztunk létre és elkezdődött a közös tervezés oktatói közreműködéssel, munkaközi tervek bemutatásával, azok kiértékelésével, továbbfejlesztésével. A gondolatok ötletek folyamatos felülvizsgálata egy szervesen épülő folyamattá vált, végül épületté, terekké állt össze.

A gyerekek számára elképzelt kollégiumra minden csoport, alkotó más-más javaslatot tett, minden alkotásnak van egy jól értelmezhető magja, koncepciója, saját logikája és üzenete. Az igazán jó építészet ezt a célt törekszik elérni, megragadni.

A tervek bemutatása mindannyiunk számára ünnep, több hónapos együttgondolkodás eredménye. Meggyőződésünk, minden résztvevő gazdagodott, a szociális problémák irányába érzékenyebbé vált a diósgyőri Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola, a Symphonia Zeneiskola közösségének megismerésével.

A pályázati terveket a Teams /TT1 / Files/ Pályázati anyag mappába kérem feltölteni legkésőbb április 29. 12.00 h-ig. Egy mappát hozzatok létre az alkotók nevével.

Erre az alkalomra készítsétek el a véglegesnek ítélt beépítési javaslatot, az épület alaprajzait, legalább egy metszetét, minden homlokzatát. A prezentációs technika szabadon választható, de ami bevált és jól működik az egy összefűzött pdf. vagy a ppt. és természetesen a prezi is. Mindenképpen próbáljátok ki képernyőn publikált alaprajzok, képek és szövegek megfelelő olvashatóságát, ellenőrizzétek a felbontást. Szabadon alkalmazhattok állóképek mellett videó, animált képeket és hanganyagot is.

FONTOS

A prezentáció időkimérete lehetőleg ne lépje túl az 5-6 percet! A vendégek, hallgatóság számára is 5 perc áll rendelkezésre. Törekedni szeretnénk arra, hogy minden terv áttekintésére igazságosan azonos idő jusson, erre kérek minden alkotói csoportot is! Ne lépjétek túl a rendelkezésre álló időkeretet!

A pályázati tervek igazi értékelése a prezentációt követő következő csütörtökön lesz.

Szeretnénk tt1 hallgatói szavazást a legjobb pályázatról, valamint lesz tanszéki szavazás, részletes kiértékeléssel.

Vendégeink

Lázár László, Stephan Müller, Virág Csaba, Mándoki Réka, Olajos Csaba, Bereczki Zoltán, Olajos Csaba, Bódis Sámuel, Solymosi Árpád, Fazekas Katalin, Kemes Balázs, Patartics Zorán

A Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola diákjának festménye
(Forrás: Murvai Ervin)

http://tiny.cc/0cnwtz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése