6_ÓRA_LAKÓ TT1

 


2021.03. 18. _  15.15-17.30 h TEAMS

Lázár László agrármérnök, szociális program szervező és Stephan Müller politológus lesznek vendégeink. Ez alkalommal tágabb kitekintéssel a szomszédos Romániából, Erdélyből Lázár László mutatja be a Válaszúton működő  Kallós Zoltán Alapítvány tevékenységét, a román és magyar állam, a civilek támogatásával működő intézmény egyedülálló kulturális szerepvállalásán túl beszél jelentős szociális programokról is .
A Fenntartható roma közösségekért elnevezésű projekteken munkatársként, közösségfejlesztőként vett részt. Ozsdola, Székelyszentlélek és Székelyszáldobos településeken avatkozott be a helyi közösségek életébe és érintette a teljes települést, nemcsak a roma lakosságot. E projektnek célja volt vállalkozások létrehozása, az etnikumok közötti kapcsolatok javítása, az iskoláskorú gyerekek tanulmányi előmenetelének segítése.
 
Stephan Müller, aki él Budapesten 25 éve foglalkozik szakértőként európai szegregációs problémákkal, vesz részt kelet-európai, balkáni projektekben. Stephan az EU roma közösségek számára kidolgozott hosszútávú stratégiáját ismerteti angol nyelven.
 
Mindenki érdeklődésére számítunk!
teams link: 
https://tinyurl.com/2mhd4czw
 
fotó: Lázár László
nyitókép forrása: https://kallosalapitvany.ro
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése