LAKÓ TT1 tájékoztató

 

Hamarosan itt a TT1 jelentkezések határideje.

A LAKÓ TT1 tantárgy tájékoztatóját január 19-én 15.00 h-kor tartjuk, melyre várunk minden érdeklődőt.

Miskolcon a Diósgyőri Vasgyár területén a Nyitott Ajtó Baptista Általános Iskola múlt századi téglaépületében működik a Symphonia Zeneiskola. Főként szegregátumokban, rendkívüli hátrányos körülmények között élő, javarészt roma gyerekeket oktatnak itt zenére. A speciális program csoportos zenei foglalkozásokkal, a gyerekek zenekarba szervezésével, közösség - fejlesztéssel és az élményalapú szemlélettel a gyerekek érzelmi/értelmi/társas képességének a formálásával ér el eredményeket. A gyerekek egész napi foglalkoztatásához, közösséggé formálásához újabb önálló terek létrehozására van szükség. A zeneoktatáshoz kapcsolódó pavilon épület , egy kis létszámú  kollégium jelenthetne továbblépést a jelenlegi helyzetből . Ebben a szemeszterben ennek a speciális közösségi és magántereket tartalmazó otthonnak a tervezése a feladat.

A félév során a jelentkezők mind a szociális építészet, mind az előregyártás témakörében hallgathatnak előadásokat. Kiváló meghívott szakemberek adnak betekintést a téma szociális, pedagógiai  hátterébe, megismerjük a Vasgyári  Kolónia egyedülálló múltját, és a drámai jelent. A féléves ötlettervek elkészítésére pályázati formában a szemeszter utolsó harmadában kis alkotói csoportokban kerül sor. A FUGA Budapesti Építészeti Központban és az Építészfórumon  a teljes anyagot publikálni fogjuk.

A TT1 tárgy előadásai, prezentációi, a pályázaton való részvétel a TANSZÉKI KUTATÁS tárgy hallgatói számára is elérhető.

A tárgy teams csoportjához már most csatlakozhattok. Kód: 1rrhfup

A tárgy oktatói: Sugár Péter DLA, Dankó Zsófia DLA, Vincze László DLA

Tantárgyfelelős: Vincze László DLA

 

kép: Symphonia Alapítvány
forrás: https://www.symphonia.hu/gallery

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése