TT1 csoportos feladat bemutatás






TT1
CSOPORTOS FELADAT KIÍRÁS

A korszerű lakás, lakóház témaköréhez tartozik a tiny house,
prefab house –ként definiált csoport.Kis költségvetéssel, hatékonyan megépíthető, előregyártva kulcsrakészen megrendelhető formában , vagy éppen saját kreatív erőforrások használatával, maga építette, kalákában együtt dolgozva megvalósítható otthonok ezek.

Mindegyik változatnál  jellemző az alacsonyan tartott költségvetés .
A kis házak kategorizálhatók, csoportosíthatók az pl. alábbiak szerint;
előregyártott kis házak
mobil vontatható  lakóterek
automatizált változtatható alapterületű lakások
talált,újrahasznosított  anyagokból épített házak
ikea rendszerű, házilag összeállítható lakóhely
stb.

FELADAT
Napjainkban  folyamatosan változik a lakás technikai felszereltsége, az okos rendszerek felhasználása felgyorsult,de ezzel párhuzamosan  ellenkező irányban, a minimális erő és anyagi ráfordítással létrehozható lakódobozok ,konténerházak jelentősége is kétségtelenül  növekedett.A világon  egyre nagyobb területeket sújt természeti és  humanitárius válság,polgárháborúk dúlnak ,emberek ezrei  vesztik el otthonaikat , sátorvárosokban élnek ,rettenetes körülmények között.
A világ fejlettebb, vagy szerencsésebb részén a  tervezők, felhasználók azt keresik,hogy milyen lesz az értelmes, sokoldalú,alacsony bekerüléssel megvalósítható  jövő lakása ?

Ki kell dolgozni egy jövőbe mutató kisméretű  lakóház,mobilház  koncepcióját.Az elképzelés legyen távolba mutató, akár utópisztikus!

útmutató szempontok:
-        a projektet leíró történet legyen eredeti,innovatív megoldások,korszerű          anyaghasználat,variábilis terek,kreatív grafika,prezentáció 

-        Az épület maximális alapterület ne legyen nagyobb 50 m2-nél.

El kell készíteni ennek plakátját és vetített képes prezentációját oly módon, hogy az épületről a tervezői szándékról szemléletes képet nyerjen a néző, a közönség.
A vetítésnél nem a plakátot kell bemutatni, hanem egymás utáni képekkel, ábrákkal,(animációval) a koncepciót,célokat,a tervezői szándékot,az innovatív tartalmat.Hasonlóan, ahogy egy mozifilm trailere ,egy termék bemutatása történik.
Példát,mintát ITT találtok 
FONTOS!
A plakáton és a bemutatón a szerzők nevét és a projekt megnevezését,címét fel kell tüntetni!


-          prezentáció terjedelme:   max  8 perc (korábban 2 percben határoztuk meg)
-                plakát mérete:                 A0

-          tartalmi elvárás: ismertető szöveg, rajzok, ábrák, fényképek, látványtervek

PREZENTÁCIÓ:                           2018.03.29      15.15 h

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése